Äppletider!!

Det har väl varit svårt att undgå att det varit ett riktigt äppel år i år. Träden har ju fullständigt svämmat över av äpplen och det är svårt att hinna ta tillvara på all frukt som ges.
Vi åkte på insperations resa till vackra kivik (äppleland) och provsmakade äpplemust från åtskilliga, både stora och små musterier. Vi dammade helt enkelt av en gammal idé om att få göra egen äpplemust.
Sagt och gjort! Vi investerade i en frukt press och satte igång. Det blev fantastiskt gott och fantastiska dagar med barnen, släkt och vänner som resulterade i nästan 200 liter otroligt god must. Det var verkligen jätteroligt att provsmaka dom olika blandningarna av äpplen som Himmelstalund , James Grieve, Aroma, Cox, Welton mfl. Ja, det här med  äpplen är verkligen något för finsmakaren.
I dag ska vi prova hur det blir att musta vinter äpplet IngridMarie.
Och vem vet, kanske ni kommer att kunna köpa våran must i butiken vartefter...